Therapie- en trainingscentrum BAG De Vesteynde

Profiel

BAG (Bureau voor Arbeid en Gezondheid) is een onafhankelijke franchise organisatie die diensten levert op het gebied van arbeid en gezondheid. Dit gebeurt aan de hand van drie thema’s:

  • Gezond leven
  • Gezond werken
  • Gezond sporten

Geschiedenis

Het Bureau voor Arbeid en Gezondheid (BAG) is op 1 januari 2002 opgericht als franchiseorganisatie. De samenwerking begon op het gebied van ARBOdienstverlening en is inmiddels uitgegroeid tot een complete dienstverlening op het gebied van leven, werken en sporten.

Middels het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met psychische, lichamelijke en/of psychosomatische klachten, wil BAG het ziekteverzuim terugdringen en de kwaliteit van leven verhogen.

Niet alleen de dienstverlening is uitgebreid maar het netwerk zelf ook. Na een begin in het noorden van Nederland is het BAG netwerk inmiddels uitgegroeid tot 31 vestigingen, boven de grote rivieren.

Kwaliteit

HKZ en ISO certificering

Het gehele BAG netwerk is, als enigste in Nederland, zowel HKZ als ISO gecertificeerd. Nieuw toegetreden vestigingen worden binnen 1 jaar opgeleid en HKZ en ISO gecertificeerd.

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Dit is een kwaliteitsmanagementsysteem dat specifiek uitgewerkt is voor fysiotherapie. De richtlijn van de HKZ is een combinatie van de richtlijn ISO 9001:2000 en de richtlijnen van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Aan de hand van de richtlijnen van de HKZ garandeert BAG de kwaliteit van haar dienstverlening via een voortdurende verbetercyclus. Voor de ARBO dienstverlening is BAG ISO 9001:2000 gecertificeerd.

Het BAG netwerk wordt middels interne en externe audits (keuringen) ieder jaar gecontroleerd door de KIWA (certificeringsbureau).

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.