Benoeming voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen is met ingang van vandaag de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. Op voordracht van het hoofdbestuur van de vereniging heeft de Algemene Ledenvergadering vanmiddag unaniem ingestemd met zijn benoeming voor de komende vier jaar. Michaël van Straalen (57) heeft er feitelijk al een paar maanden als voorzitter van MKB-Nederland opzitten. Sinds 1 september vervulde hij die rol waarnemend, nadat de ondernemersvereniging vroegtijdig afscheid had genomen van haar vorige voorzitter, Hans Biesheuvel.
Volgens het hoofdbestuur beschikt Van Straalen als geen ander over de kwaliteiten en capaciteiten die een voorzitter van MKB-Nederland nodig heeft. Hij is een ondernemer in hart en nieren, met politieke sensitiviteit en brede bestuurlijke ervaring. Sinds 2007 was hij voorzitter van de Koninklijke Metaalunie en ook vice-voorzitter van MKB-Nederland.
Michaël van Straalen is een selfmade ondernemer, die op jonge leeftijd zijn studie Nederlands onderbrak om zijn eigen technisch bureau te starten. Zijn vader vond dat hij maar eens iets moest gaan bijverdienen, maar de jonge Van Straalen zag het niet zitten om dat in loondienst te gaan doen. Dit ‘bijbaantje’ bleek het begin van een lange ondernemerscarrière, waarin hij diverse bedrijven in de metaal oprichtte, overnam en weer verkocht. Van Straalen is nog altijd eigenaar van een aantal bedrijven in deze branche.
Michaël van Straalen is gehuwd, heeft twee kinderen en woont in Den Dolder.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.