Gemeente Dantumadiel derde MKB vriendelijkste gemeente

DAMWALD – Gemeente Dantumadiel heeft in 2012/2013 wederom een grote sprong gemaakt op de ranglijst van ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland’. De gemeente is op de ranglijst van de 27 gemeenten van provincie Fryslân geëindigd op de derde plaats. Dat werd op dinsdag 1 oktober bekend gemaakt door MKB-Nederland. De gemeente Dantumadiel scoort in vergelijking met de collega-gemeenten in 2013 op bijna alle afzonderlijke aspecten bovengemiddeld. Op het onderdeel ‘Communicatie en Beleid’ eindigde de gemeente provinciaal zelfs op de eerste plaats. De ondernemers gaven aan dat de gemeente een goed aanspreekpunt is voor hen, regelmatig investeert in voorzieningen ten behoeve van het bedrijfsleven en structureel overleg voert met de ondernemers. Dantumadiel scoorde ook hoog wanneer het gaat om de beleving van de ondernemers voor wat betreft de prijs/kwaliteitverhouding van de gemeentelijke lasten en de investeringen die de gemeente doet in onder andere de openbare voorzieningen en bedrijfsterreinen. De gemeente Dantumadiel eindigde op dit onderdeel op de derde plaats. 

Over de tevredenheid van het ondernemersklimaat in de gemeente in het algemeen haalde Dantumadiel een zesde plaats. De gemeente scoorde minder goed op het imago van de gemeente bij bedrijven buiten de gemeente. Deze score werd mede beïnvloed door de naamsbekendheid van de kleine gemeente. Wethouder Siepie Hylkema is erg blij met de uitslag: ‘Samenvattend kunnen we als kleine gemeente stellen dat we het heel goed doen ten opzichte van onze collega-gemeenten. Deze uitslag geeft ons het vertrouwen dat we op het goede spoor zitten met onze ondernemers. Uiteraard blijven we open staan voor suggesties om de dienstverlening verder te verbeteren voor onze ondernemers.’

Het onderzoek is voor de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland uitgevoerd in opdracht van MKB Nederland en het Ministerie van Economische Zaken. MKB Nederland organiseert deze tweejaarlijkse verkiezing voor de derde keer. In 2010 maakte de gemeente Dantumadiel ook al een grote sprong in de ranglijst door van de onderste regionen naar een negende plaats te klimmen. Op de totale landelijke ranglijst staat de gemeente Dantumadiel op plaats 48 van de 408 gemeenten. De winnaar van de landelijke verkiezing wordt op 28 november 2013 tijdens de ‘Week van de Ondernemer’ bekend gemaakt.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.