Ledenbijeenkomst spreker de heer Mous

WALTERSWÂLD – Donderdagavond 22 november hielden we weer een SOD bijeenkomst. Traditiegetrouw was de herfst bijeenkomst in Dorpshuis Nije Warf, Foarwei 31/A te Walterswâld. De spreker van deze avond was de heer Mous, directeur Rabobank Noordoost Friesland. Wethouder Hylkema verzorgde namens de gemeente Dantumadiel een aantal mededelingen.

Voorzitter Jasper Agema opende om 19.00 uur niet alleen de vergadering, maar gaf ook het startsein voor het buffet. Tradities zijn er om doorbroken te worden en de mensen die zich verheugd hadden op een stamppotbuffet kwamen bedrogen uit. Hoewel er geen enkele sprake was van ‘bedrog’ omdat het buffet voortreffelijk verzorgd was en dan ook alle eer aangedaan werd. Nadat vrijwel iedereen voor de tweede keer zijn of haar smaakpupillen had verwend, was het Bauke Schaafsma, die op zijn geheel eigen humoristische wijze, een tweetal sprekers introduceerde.

Wethouder Siepie Hylkema van de gemeente Dantumadiel hoefde geen enkele introductie. Hylkema ging kort in op een aantal aspecten, welke momenteel aan de orde zijn bij de gemeente en de ondernemers. Dat de Centrale As daarbij als eerste punt van aandacht genoemd werd, vormde geen enkele verrassing. Voor een bedrag van € 22 miljoen gaat aannemer Heijmans Infra Geïtegreerde Projecten B.V. aan de slag ten zuiden van Dokkum tot en met de aansluiting op de bestaande turborotonde ter hoogte van De Westereen. Begin 2013 zal er gestart worden, terwijl Noord 2 gereed moet zijn in december 2015. Gezien de ervaringen bij Garyp moeten er ook mogelijkheden voor lokale ondernemers liggen en ook zijn er afspraken gemaakt in het kader van Social Return. De revitilasiring van het bedrijventerrein bij De Zwette in Feanwâlden is wellicht. De infrastructuur is sterk verbeterd, zodat ook vrachtauto’s uit de voeten kunnen. Daarnaast is er een scheiding gemaakt tussen afvoer- en hemelwater, waardoor de afwatering enorm verbeterd is. Wat betreft het inkoop- en aanbestedingsbeleid, is er even een kleine stagnering, opdat meerdere gemeentes dadelijk op dezelfde lijn zitten.

“Omdat we een interactieve bijeenkomst beogen zien wij graag uw eventuele vragen of opinie aan de heer Mous uiterlijk 18 november a.s. tegemoet. Deze vragen worden door de heer Mous op de ledenavond behandeld. Mail/bel/fax uw vragen of opmerkingen naar het secretariaat van de SOD!”. Woorden in de uitnodiging die goed opgepakt werden. De heer Mous gaf duidelijk antwoord op de 15 vragen die gesteld werden. En passant vertelde de directievoorzitter van Rabo NOF, dat er 9 kantoren onder gerekend worden en dat er nu nog 140 mensen werken en dat balanstotaal bestaat uit ca 1.6 miljoen. Cijfers die veranderen als de Friesland Bank volgend jaar toetreedt. Dat de Rabobank een coöperatief dividend heeft, waardoor projecten die op het gebied van economisch, sociaal en cultureel terrein van belang zijn, ondersteund kunnen worden, was wellicht een eye opener. Ook duurzaamheid viel in dat kader.

In aansluiting op de presentatie van de heer Mous, werd de avond besloten met muziek van Dixy Doodle, waarbij ons lid Wyger Smits actief is, onder meer met zang en gitaar.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.