Ondernemersprijs van Noordoost Friesland 2013

Altenburg & Wymenga winnaar Ondernemersprijs NOF

vrijdag 21 juni 2013
DOKKUM – Altenburg & Wymenga (A&W) ecologisch onderzoeks- en adviesbureau uit Feanwâlden heeft vrijdagavond de Bonifatiusbokaal gewonnen. 

Vrijdag 21 juni vond -na het regionale netwerkevenement Kafee NOF- de 5e editie plaats van de Ondernemersprijs Noordoost Friesland. Als locatie was gekozen voor het Concours Hippique Dokkum in het Tolhúspark. De drukbezochte avond werd vakkundig en op sommige momenten ludiek aan elkaar gepraat door duopresentatoren Dennis Koers en Harm Boer. De aandacht ging vanaf half acht naar hét gebeuren van de avond, de zinderende finale van de Ondernemersprijs! Deze stond in het teken van het thema “Ondernemen is topsport”, vooral in deze tijden van crisis. Er waren dit jaar maar liefst 17 bedrijven uit de gemeenten Tytsjerksteradiel, Ferwerderadiel, Achtkarspelen, Dantumadiel, Kollumerland c.a. en Dongeradeel aangemeld als kandidaat voor de Ondernemersprijs Noordoost Friesland. Een record!

De drie genomineerden voor 2013 waren Taxicentrale Waaksma uit Kootstertille, ASN Installaties uit Dokkum en Altenburg en Wymenga ecologisch onderzoeks- en adviesbureau uit Feanwâlden. Na een gedegen selectieprocedure, met onder andere een bedrijfsbezoek door de jury, volgde de finaleavond waar een pitch van één minuut door de drie finalisten werd gehouden. Na elke pitch werd de spreker kort aan de tand gevoeld door de jury met één scherpe vraag hoe hun bedrijf toekomstbestendig kon blijven werken. Samenwerken, ‘tûk neitinke yn drege tiiden’, goed luisteren naar je klanten en een sterke binding met de regio en haar bevolking werden regelmatig genoemd. In een korte film, gemaakt door deze streekomroep, werden de genomineerden aan het publiek gepresenteerd.

De jury bestond dit jaar uit Arie Aalberts (burgemeester gemeente Dantumadiel), gedeputeerde Hans Konst, Wijnand Fijnvandraat van PTH Groep (winnaar 2011 & Dwaande ambassadeur), Erik Nicolai (Rabobank Noordoost Friesland) en Wouter de Groot (Kamer van Koophandel). Na de puntentelling kwam de jury met haar eindoordeel terug naar de zaal. Als uiteindelijke winnaar kwam Altenburg en Wymenga naar voren. Van doorslaggevend belang was volgens voorzitter Aalberts dat het een bijzonder kennisintensief bedrijf is, voorop loopt met objectief en onafhankelijk hoogstaand onderzoek alsmede eigen ‘veldwerk’ doet, en hard werkt om deze know-how voor de toekomst te waarborgen. Kortom, een toekomstbestendig bedrijf met zijn wortels bewust in Noordoost Friesland met veel innovatieve kracht en potentie. Jurylid en gedeputeerde Hans Konst reikte vervolgens de vijfde Ondernemersprijs Noordoost Friesland uit aan de heer Wibe Altenburg. Deze gaf de eer vervolgens aan de ruim 40 medewerkers van zijn bedrijf: ‘Ik sta hier nu wel maar deze podiumplek is voor ons allemaal!’.

Om het ondernemerschap in de regio te stimuleren heeft een aantal lokale ondernemers het initiatief genomen voor deze prijs. Het levert de winnaar naast een kritische bedrijfsanalyse ook een interessant prijzenpakket en de nodige publiciteit op. De winnaar van de Ondernemersprijs Noordoost Friesland ontvangt naast welverdiende roem ook de ‘Bonifatius Bokaal’, gemaakt door kunstenaar Hans Jouta plus een uitgebreid mediabudget. De Ondernemersprijs Noordoost Friesland wordt van harte gesteund door de regiomarketingcampagne Dwaande.

Ook was er deze avond kort aandacht voor de Gouden Driehoek, het samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheid in de regio. Zij lanceerde deze avond haar langverwachte nieuwe website, www.degouden3hoek.nl. Ook op Twitter kunt u op de hoogte blijven van hun activiteiten via @Gouden_Driehoek.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.