Ondernemersprijs van Noordoost Friesland 2014

DOKKUM – Kelstein Green Circle Farming uit Hallum heeft vrijdagavond de Ondernemersprijs van Noordoost Friesland 2014 en de Bonifatiusbokaal gewonnen. Vrijdag 27 juni vond de 6e editie plaats van de Ondernemersprijs Noordoost Friesland. 
De drie genomineerden voor 2014 waren Echte bakker Eddy de Jong uit De Westereen en Dokkum, B&G Foodfactory uit Surhuisterveen en Kelstein uit Hallum. Na een gedegen selectieprocedure, met onder andere een bedrijfsbezoek door de jury, volgde de finaleavond waar een pitch van één minuut door de drie finalisten werd gehouden. Na elke pitch werd de spreker kort aan de tand gevoeld door de jury met één scherpe vraag hoe hun bedrijf toekomstbestendig kon blijven werken. In een korte film, gemaakt door deze streekomroep, werden de genomineerden aan het publiek gepresenteerd. De jury bestond dit jaar uit Bearn Bilker (Burgemeester gemeente Kollumerland c.a.), Hans Konst (Gedeputeerde Provincie Fryslân), Wijnand Fijnvandraat (Directeur PTH Groep, winnaar 2011), Erik Nicolai (Rabobank Noordoost Friesland) en Femmechien Reitsma (H.C.R. de Posthoorn, winnaar 2012).

Na de puntentelling kwam de jury met haar eindoordeel terug naar de zaal. Als uiteindelijke winnaar kwam Kelstein naar voren. Het levert de winnaar naast een kritische bedrijfsanalyse ook een interessant prijzenpakket en de nodige publiciteit op. De winnaar van de Ondernemersprijs Noordoost Friesland ontvangt naast welverdiende roem ook de ‘Bonifatius Bokaal’, gemaakt door kunstenaar Hans Jouta plus een uitgebreid mediabudget. De Ondernemersprijs Noordoost Friesland wordt van harte gesteund door de regiomarketingcampagne Dwaande.

Kelstein won de finale met 408 punten. De tweede prijs ging naar Echte Bakker Eddy de Jong uit Dokkum en De Westereen (393 punten). De derde prijs ging naar B&G Foodfactory uit Surhuisterveen met 361 punten.

Kelstein
Kelstein Greencircle farming is een bedrijf met drie bedrijfstakken. Een melkveebedrijf, biogasinstallatie en algenkweek  Het is een familie bedrijf, bestaande uit Jan en Trynke Zijlstra en Douwe en Bertha Zijlstra . Het bedrijf probeert alle rest stromen die bij welk van de bedrijfstakken vrijkomen op te waarderen tot een hogere waarde.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.