Regionale Ondernemersbijeenkomst ONOF

Maandag 4 februari 2013

De jaarlijkse Regionale Ondernemersbijeenkomst van de Ondernemersfederatie Noordoost Fryslân (ONOF) werd goed bezocht, door meer dan 200 belangstellenden. 

Dit jaar mochten wij Stichting Ondernemers Dantumadiel de ondernemersasvond organiseren.

Locatie was Old Dutch in De Westereen

Inleider van de avond mevrouw Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur van Zorgverzekeraar De Friesland gaf een heldere en warme uitleg over de actuele zorgontwikkelingen en de betekenis hiervan voor de regio Noordoost Friesland. Er zijn vele zorgontwikkelingen zoals een ongezondere levensstijl, het ouder worden en het versneld stijgen van de zorgkosten. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het zorglandschap verandert en dat er nieuwe zorgvormen ontstaan. Wat voorop blijft staan is specialistische zorg voor iedereen. Betaalbaar en bereikbaar.

Het gezamenlijke inkoop- en aanbestedingsbeleid

Met medewerking van Ron van Gent MKB Noord Nederland werd dit beleid gepresenteerd. De 6 gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel hebben de handen ineengeslagen om te komen tot  een eenduidig en transparant inkoopbeleid. Deze wens is uitgesproken vanuit het Agenda Netwerk Noordoost (ANNO) verband welke zorgt voor het uitvoeringsprogramma van het Sociaal Economisch Masterplan “Netwerk Noordoost – wonen en werken in netwerken” en is tot stand gekomen in verschillende werkgroepen van de betrokken gemeenten.

Het beleid is bedoeld voor burgemeester, wethouder, raadsleden en gemeente-ambtenaren die op welke manier dan ook (beleidsmatig, beheersmatig, controlematig) te maken hebben met inkoop en aanbesteding. Bovendien zorgt het er in belangrijke mate voor dat ook derden op de hoogte zijn van de eenduidige en transparante doelstellingen, uitgangspunten en procedures die de gemeente bij haar inkopen hanteert.

Na afloop was er nog de gelegenheid om onder het genot van een drankje te netwerken.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.