Vind je een Arbeidsongeschiktheidsverzekering ook zo duur? Maar vind je het ook een vervelend idee om onverzekerd rond te lopen, ook al ben je eigenlijk nooit zie

Voor het eerst start in Dokkum het initiatief om een Broodfonds op te richten. Daarmee kunnen wij als ondernemers elkaar verzekeren van een inkomen voor het geval je toch eens serieus ziek wordt, of onverwachts in het ziekenhuis terecht komt. Niet voor griepjes, wel voor noodgevallen, om in elk geval even brood op de plank te blijven garanderen.

Het Broodfonds is een onderling vangnet; regionaal, kleinschalig en stukken betaalbaarder dan een AOV. Bovendien blijft het inleggeld van jou, werkt het op basis van vertrouwen en wordt op voorhand niemand uitgesloten omdat ze ‘teveel risico zouden vormen’.

Hoe het precies werkt, wat het kost en wat de voor- en de nadelen zijn, lees je in bijgevoegde flyer.

 

Lijkt het je wat?

Kom dan zeker naar de voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 30 januari 2019, vanaf 19.30 uur in de IJsherberg. En meld je vast (online) aan zodat we weten dat er genoeg animo is om de zaal reservering definitief te maken.

Bij het opzetten van een eigen Broodfonds, en de uitvoering daarvan, kunnen we namelijk meevaren op de landelijke expertise van de Broodfondsmakers. Zij hebben inmiddels 12 jaar ervaring, met 420 Broodfondsgroepen en ruim 18.000 ondernemers.

 

Stand van zaken in deze regio

  • In Drachten en Leeuwarden zijn ze elk al bezig met een tweede Broodfonds.
  • In Kollum/Lauwersland start er eentje op 1 februari a.s. die na bij de start al bijna vol is.
  • In Dokkum starten we met de voorlichting, voor een Broodfonds per 1 juli.

 

Daarvoor hebben we minimaal 25 deelnemers nodig, en maximaal 50. Overstappen of uitstappen kan altijd. Dus als alles loopt zoals gepland, kunnen we in juli 2019 écht van start met ons Dokkumer Broodfonds. Zit jij daar dan in? Meld je aan via deze link, het verplicht je nog tot niks, je komt alleen op de voorlichtingsavond: https://www.broodfonds.nl/nieuws/agenda/noordoost-friesland

 

 

NB: In Kollum hebben ze vorig jaar de eerste bijeenkomst moeten afblazen omdat het leek alsof er te weinig animo zou zijn. Zo zonde, want bij een tweede poging, een half jaar later, waren er wel direct 50 ondernemers die in het Broodfonds wilden, waarmee de groep ook direct vol zit. Kun je absoluut niet op de 30e januari maar ben je wel serieus geïnteresseerd? Meld je dan toch aan, er komt wellicht nog een tweede voorlichting maar alleen bij voldoende interesse.  

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.