Ontbijtsessie digitaal ondernemerschap SOD leden zeer geslaagd

Een goed ontbijt in combinatie met een presentatie internetmarketing tips en trucs om de vindbaarheid van de webshop of website te vergroten.

De organisatie was in handen van SOD en de presentatie werd verzorgd door Nofcom. Nofcom is een leerbedrijf van de Friese Poort, waar gewerkt wordt met jonge talenten die zich specialiseren op het gebied van internetmarketing. Als locatie was gekozen voor het bedrijvencentrum aan de Fogelsang in de Westereen. Nofcom is hier gevestigd met Roeland Westra als projectmanager. Voor de studenten een geweldige leeromgeving en voor de aanwezige ondernemers op de vroege morgen een prachtig leermoment.

Inhoudelijk werden de websites van de aanwezigen beoordeelt maar dan door de ogen van de bezoekers. De website of webshop moet tegenwoordig geschikt zijn voor tablet en smartphone, en natuurlijk desktop, je kunt hem zelf beheren met CMS, en bij voorkeur moet de bezoeker iets doen op de website zoals offerte aanvragen, informatie downloaden, aanmelden nieuwsbrief etc.  De meeste ondernemers hebben de neiging veel te willen vertellen, maar op de website moet de info kort, bondig en uitnodigend zijn voor jouw doelgroep. De website/webshop is als een winkel zonder personeel.  Belangrijkste informatie zijn de producten of diensten, een bedrijfsprofiel is minder urgent. Kies zorgvuldig voor een kleur, de juiste tekst en vergeet niet de Social media o.a. facebook en twitter. Je moet de online bezoekers vasthouden en sturen. De klant zoekt ons, wie zijn dat en hoe bekijken ze onze site. Online vindbaarheid van uw bedrijf, Kies de juiste zoekwoorden en bij voorkeur producten of diensten. Bij al deze onderdelen kan Nofcom helpen de studenten hebben de nodige kennis en kunnen uw digitale hulp zijn. Potentiële klanten zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week online en op zoek naar mogelijk uw producten of diensten. Probeer een site te beheren waar alle type bezoekers op terecht kunnen, zoals spontaan, wel overwogen , gevoelig etc. Na afloop van deze pilot ontbijtsessie waren er veel positieve reacties en zal dit gezamenlijke initiatief zeker een vervolg krijgen.