Koploperproject duurzaam ondernemen voor MKB’ers!

Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen is sterk in opkomst. De maatschappij vraagt in toenemende mate aan bedrijven om verantwoording af te leggen over de gevolgen van hun handelen voor milieu en sociale ontwikkeling. Consumenten worden kritischer, bedrijven stellen steeds vaker eisen aan hun toeleveranciers en de overheid koopt duurzame diensten en producten.

 

In navolging van verschillende andere Friese gemeenten gaat de gemeente Dantumadiel  ook van start met een Koploperproject. Met het Koploperproject wil de gemeente samen met bedrijven aan de hand van concrete voorbeelden laten zien dat duurzaam ondernemen niet alleen hoort en nodig is, maar ook lonend is en boeiend kan zijn. Dat is goed voor People, Planet én Profit. In veel gemeenten in Fryslân zijn al Koploperprojecten gaande. Al meer dan 90 bedrijven en organisaties hebben inmiddels meegedaan.  Het project duurt ongeveer een jaar. Deelnemers aan eerdere koploperprojecten melden onder meer de volgende resultaten:

  • ·             kostenbesparingen op energie, afval en mobiliteit
  • ·             nieuwe klanten
  • ·             positieve publiciteit
  • ·             uitbreiding van het netwerk
  • ·             samenwerking met andere bedrijven
  • ·             meer betrokkenheid medewerkers
  • ·             meer inzicht in duurzaamheid en een bredere kijk op de eigen organisatie

 

Het koploperproject Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt gesubsidieerd door de provincie, het projectbureau A7Westergo fungeert hierin als uitvoeringsorgaan.

Per gemeente kunnen minimaal 5 maximaal 15 nieuwe bedrijven deelnemen. De begeleiding van deze  bedrijven zal worden gedaan door een adviesbureau.

 

Streven is een zo groot mogelijke verscheidenheid aan deelnemers in een Koploperproject:  een mix van kleine en grote bedrijven uit zoveel mogelijk verschillende branches. De gemeente doet zelf ook mee. 

 

Voor de goede orde: het Koploperproject in Dantumadiel vindt alleen doorgang bij toekenning van de provinciale subsidie. Daarnaast vragen wij van de deelnemers een bescheiden eigen bijdrage van € 250,=. Dit bedrag kunt u al snel terug verdienen, want duurzaam ondernemen is ook efficiënt ondernemen!

 

Nieuwsgierig geworden en benieuwd naar ervaringen van ondernemers die al meedoen aan een koploperproject? Kijk dan even op: www.koploperproject.nl

 

Dwaande ondernemersscan

 

Op dit moment zijn we op het gemeentehuis druk ‘dwaande’ met de voorbereidingen voor het Koploperproject. Op de gemeentelijke website staat inmiddels een zogenaamde ‘quickscan’,  waarmee u snel kunt beoordelen of deelname aan het project ook voor uw bedrijf aantrekkelijk is. Klik hier: http://kortescan.nl/dantumadiel om direct de quickscan te doen!

 

Meer informatie? stuur een mail naar ondernemen@dantumadiel.eu en wij nemen contact met u op.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.