Roel Dijkstra stopt in Dantumadiel als raadslid

FEANWâLDEN – Roel Dijkstra uit Feanwâlden stopt om gezondheidsredenen als gemeenteraadslid in Dantumadiel. Hij hoopt in de raadsvergadering van 28 maart afscheid te kunnen nemen. Roel Dijkstra was sinds 2014 raadslid voor het CDA. Eerder bekleedde hij deze functie in zijn voormalige woonplaats, de gemeente Wieringen (Noord-Holland).

Roel Dijkstra is gepensioneerd zorgbestuurder en blijft beschikbaar voor het CDA, maar doet een stap terug in de actieve gemeentepolitiek nu zijn gezondheid meer aandacht vraagt.

Zijn opvolger is Klaas Houtstra uit Rinsumageast die al meedraait als steunfractielid in het CDA. Klaas Houtstra is werkzaam als belastingcontroleur en als vrijwilliger betrokken in zijn woonplaats Rinsumageast, onder meer bij dorpshuis De Beijer. Daarnaast is hij sinds 2014 bestuursvoorzitter van het CDA Dantumadiel. Deze laatste functie zal hij neerleggen wanneer hij in de gemeenteraad komt.

Fractiegenoten van CDA Dantumadiel respecteren de noodzakelijke keuze die Roel Dijkstra heeft moeten maken. Zij bedanken hem voor zijn deskundige en betrokken inzet. In de raadsvergadering van 28 maart zal worden stilgestaan bij de wisseling van de wacht.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.